Guvernul a introdus e-Sigiliu pentru transportatori Recomandat

Guvernul a introdus e-Sigiliu pentru transportatori

Guvernul Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind noile taxe și impozite și măsurile din sectorul bugetar.

O prevedere se referă la introducerea sistemului e-Sigiliu.

Prin acest proiect se introduce și Sistemul național RO e-Sigiliu. Acesta este un sistem bazat pe utilizarea unor dispozitive electronice și a unei aplicații informatice care permite autorităţilor determinarea potenţialelor puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri, indiferent dacă acestea sunt aflate în tranzit sau au ca destinație finală un operator economic de pe teritoriul național.

Sigiliul electronic este noul instrument de semnătură pentru persoanele juridice. Astfel, odată cu intrarea în vigoare a eIDAS, este disponibil un sigiliu electronic pentru companiile și organizațiile din sectorul privat, autoritățile și instituțiile bugetare.

Sigiliul electronic atestă valoarea legală a unui document emis de o persoană juridică, iar un sigiliu electronic calificat garantează autenticitatea și intregritatea unui document emis de o persoană juridică.

Folosind sigiliul electronic, o persoană juridică se protejează împotriva riscului ca un document emis de aceasta să fie falsificat/modificat de altcineva.

Un sigiliu electronic calificat bazat pe un certificat calificat eliberat de un stat membru este recunoscut drept sigiliu electronic calificat în toate celelalte state membre.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.