Germania. Șofer profesionist român, cazat la hotel pe banii muncitorilor forestieri Recomandat

Germania. Șofer profesionist român, cazat la hotel pe banii muncitorilor forestieri

Un camion românesc încărcat cu lemne a rămas, pe 26 ianuarie 2021, blocat pe marginea unui drum forestier, lângă Mainzlar, în Germania.

La ieșirea din pădure, camionul a alunecat pe partea dreaptă într-un câmp și s-a scufundat până la axe în solul umed, scrie wetterauer-zeitung.de, care preia un comunicat al poliției germane.
Partea stângă a vehiculului se afla încă pe drumul pavat și asta a făcut să apară o înclinare foarte mare a remorcii și să crească riscul ca vehiculul să se răstoarne, dacă roțile din drepta continuau să se scufunde. Încercările de a scoate camionul din noroi au eșuat și a fost solicitat ajutorul unei companii de remorcare. Autovehiculul cu remorcă avea nevoie de un vehicul de tractare, pentru a fi repus pe șosea. Operațiunea a durat cinci ore și nu a putut fi finalizată decât seara, pe întuneric. S-a constatat că o roată se spărsese. Poliția a imobilizat camionul, iar a doua zi a cerut să fie dus la secție, pentru cercetări suplimentare.
Șoferul român de camion nu mai avea deloc bani la el, scrie sursa citată. Muncitorii forestieri i-au donat bani pentru a plăti o noapte la hotel, după ce poliția i-a interzis să se odihnească în cabină. A doua zi, serviciul regional de trafic a inspectat combinația de vehicule. Contrar informațiilor primite de la expeditorul mărfii, cum că containerul ar fi plin doar două treimi cu lemn, era de fapt plin până la refuz cu trunchiuri ude de modil. După înlocuirea anvelopei sparte, camionul a fost pus pe cântar: cântărea 49700 kg. Greutatea încărcăturii, după deducerea greutății goale a tractorului și remorcii, a fost de 35.450 de kilograme. A fost astfel supraîncărcat cu aproximativ 25%. Numai după ce expeditorul responsabil a descărcat parțial containerul, vehiculul a putut continua drumul. Destinația transportului a fost portul din Anvers. Societatea de transport a fost amendată cu 2.083 de euro și a fost deschisă o procedură și împotriva expeditorului de lemn.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.