Germania caută 11.300 de șoferi de camion Recomandat

Germania caută 11.300 de șoferi de camion

Locuri de muncă pentru șoferi în Germania: În mijlocul agitației economice a Germaniei, o nouă problemă bate la ușă: criza de șoferi. Într-unul dintre cele mai importante sectoare, transporturile, se resimte tot mai acut lipsa forței de muncă calificate. Cu aproximativ 20.000 de locuri de muncă vacante, situația devine din ce în ce mai urgentă.


Lipsa de forță de muncă calificată afectează și sectorul transporturilor. În prezent, în Germania există un deficit de circa 11.300 de șoferi profesioniști de camion, circa 4.200 de șoferi de autobuz și tramvai și circa 2.200 de șoferi de tren. Există o tendință pozitivă în rândul șoferilor de camion.

În decembrie 2021, erau aproape 14.800 de locuri de muncă vacante. Prin urmare, numărul posturilor vacante a scăzut cu aproape un sfert. Situația s-a îmbunătățit și pentru instructorii auto. Iar pentru șoferii de autobuz și tramvai și de tren, deficitul de forță de muncă calificată s-a agravat recent.
Politicianul CDU Henning Rehbaum cere, prin urmare, guvernului federal să ia contramăsuri.

„Este necesară o reformă a formării profesionale a șoferilor”. În special: mai puține ore obligatorii și eliminarea dublării conținutului didactic în domeniul permisului de conducere și al calificărilor profesionale de bază ale șoferilor. Dacă acest lucru nu se întâmplă, „formarea șoferilor în Germania va continua să fie lungă și costisitoare”.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.