Fabrica de anvelope Michelin din Zalău sărbătorește aniversarea a 40 de ani

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău sărbătorește aniversarea a 40 de ani

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău sărbătorește aniversarea a 40 de ani. Fabrica şi-a începutactivitatea în 1977 cu producția de anvelope și camere de aer sub numele Silvania, înainte de adeveni parte a Grupului Michelin în 2001.

A început apoi o nouă etapă a dezvoltării sale prinimplementarea unor procese inovatoare și industrializarea unor noi produse. Aplicarea standardelorstricte de calitate și a metodelor industriale Michelin, împreună cu investiția în dezvoltareaoamenilor, au contribuit la modernizarea fabricii din Zalău şi au deschis calea dezvoltării sale.Experiența dovedită și dedicarea echipelor locale, deschiderea spre inovație și rezultatele extrem decompetitive ale fabricii de anvelope din Zalău au atras o nouă investiție de 33 de milioane de euro aGrupului Michelin. Acest nou proiect de investiții face posibilă producerea de noi modele deanvelope pentru segmentul de piață intermediar, inclusiv marca Tigar. Michelin Zalău Anvelope vadeveni singura fabrică Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior alsegmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de muncă create până în 2021."Acest nou proiect strategic al fabricii Michelin Zalău Anvelope marchează perfect cei 40 de ani dedezvoltare constantă, dedicarea oamenilor noștri, angajamentul lor față de inovație și sprijinulcomunitar pe termen lung. Sunt foarte mândru că echipa Michelin continuă să contribuie la strategiade creștere a Grupului cu pasiune și experiență dovedită. Fabrica este acum pregătită să facă fațănoilor provocări prin instalarea de utilaje moderne, lansarea de noi mărci și implementarea unui noumodel de afaceri care leagă fabrica direct de client.", a declarat Sean Parry, Directorul PlatformeiIndustriale Michelin Zalău.Fabrica de anvelope Michelin din Zalău este o unitate importantă pentru Grup şi produceaproximativ 130 de modele de anvelope destinate piețelor din Europa, Africa, Asia și America.Misiunea fabricii este de a produce anvelope pentru camioane cu o mare cerere pe piață,contribuind astfel la ambițiile de creștere ale Grupului.

 

Activitățile uzinei Zalău includ:

Productie de amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite
Anvelope de camion pentru nivelurile inferior şi superior al segmentului de piață intermediar, sub mărcile: BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar și Orium
Producția de anvelope Michelin pentru activitățile de inginerie civilă, șantier, minerit, agricultură, metrou și alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice

Grupul Michelin
Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătăţirii sustenabile a mobilităţii clienţilor săi; proiectării și distribuţiei celor mai potrivite anvelope, servicii și soluții pentru nevoile clienților săi; furnizării de servicii digitale, hărți și ghiduri ce contribuie la crearea unor experienţe unice a excursiilor şi călătoriilor; și dezvoltării unor materiale de înaltă tehnologie, care deservesc industria mobilităţii. Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franța, Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi și operează în 68 de unități de producție în 17 țări care au produs împreună 184 de milioane de anvelope în 2015. (www.michelin.com)

Michelin în România
Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajaţi, trei uzine, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un Centru de Excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entități Michelin din Europa. De asemenea, activităţile comerciale ale Grupului pentru Europa Centrală şi de Sud sunt coordonate de la Bucureşti (12 ţări).

Uzina Michelin Zalău Anvelope
Michelin Zalău Anvelope a fost înființată în 1977 sub numele de Silvania şi a fost achiziționată în 2001 de către Grupul Michelin. Aceasta a însemnat aplicarea unor noi standarde pentru calitate, siguranță și producție. Uzina fabrică amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite, diverse tipuri de anvelope pentru camioane, sub marcile BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, anvelope Michelin pentru activităţi de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou și alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice.

Numărul de angajați din prezent: 1130.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.