Eșecul vânzărilor camioanelor electrice: Doar 700 în anul 2022 în toată Europa Recomandat

Eșecul vânzărilor camioanelor electrice: Doar 700 în anul 2022 în toată Europa

În ciuda creșterii rapide a vânzărilor de autocamioane electrice în UE, cu volume mai mult decât duble în fiecare an, acestea reprezintă încă mai puțin de 1% din totalul vânzărilor.


UE s-a angajat să atingă un obiectiv obligatoriu din punct de vedere juridic de zero emisii nete de dioxid de carbon până în 2050, în cadrul Legislației europene privind clima, care constituie un punct de referință.

Prin urmare, toate sectoarele economiei trebuie să se implice. Autocamioanele electrice sunt o parte indispensabilă a decarbonizării transportului rutier de marfă (da, și atunci când se ia în considerare întregul ciclu de viață).

Pentru a introduce această tehnologie pe piață, Comisia Europeană a propus o actualizare majoră a regulamentului UE privind emisiile de CO2 pentru camioane și autobuze: Aproape toate camioanele și autocarele noi trebuie să își reducă emisiile de CO2 cu 90% până în 2040, iar 100% din autobuzele urbane trebuie să fie cu emisii zero în 2030.

În ceea ce privește vânzările, autobuzele urbane electrice sunt vedeta spectacolului. Cota lor de piață a oscilat în jurul a 15% pe parcursul anului 2021, sărind la aproape 30% în 2022 și atingând 40% în ultimul trimestru din 2023.

Lucrurile nu sunt la fel de roz pentru camioane, în special pentru cele grele, care transportă majoritatea mărfurilor noastre. În 2022, au fost vândute aproximativ 260 000 de camioane grele. Dintre acestea, puțin peste 700 erau electrice.

Deși este o creștere substanțială în comparație cu 2021, când în UE au fost înmatriculate mai puțin de 300 de camioane electrice, aceasta reprezintă totuși doar 0,3%. Germania, Suedia și Țările de Jos au fost responsabile pentru cea mai mare parte a vânzărilor de camioane electrice în 2022, reprezentând împreună aproximativ 65%.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.