Drumuri din Bulgaria și vămi de la frontiera cu România, blocate de protestele fermierilor Recomandat

Drumuri din Bulgaria și vămi de la frontiera cu România, blocate de protestele fermierilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, începând de luni, asociaţiile producătorilor de cereale şi fermierilor din Bulgaria vor organiza proteste la nivel naţional, prin blocarea circulaţiei rutiere inclusiv cu utilaje agricole.

Conform MAE, asociaţiile producătorilor de cereale şi fermierilor organizează proteste la nivel național, iar circulaţia va fi blocată și cu utilaje agricole pe drumurile naţionale sau europene, inclusiv în zona punctelor de frontieră Ruse (PCTF Giurgiu), Vidin (PCTF Calafat), Kardam (PCTF Negru Vodă), Durankulak (PCTF Vama Veche) şi Silistra ferry (PCTF Ostrov).

În perioada desfăşurării protestelor, este posibil ca, pentru durate de aproximativ 1-2 ore, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, la fel şi circulaţia prin punctele de frontieră menţionate şi în zonele adiacente acestora. În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare, avertizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să urmărească situaţia din zonele respective, iar șoferii să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

De asemenea, turiştilor români li se recomandă să se asigure că au suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsuri pentru organizarea traseului prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

Informaţii suplimentare pot fi obținute astfel:

cu privire la starea actuală a drumurilor - pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi la numărul de telefon +35970013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg;
cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia – www.sofia-airport.eu;
cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei "Vămi" din Bulgaria - www.customs.bg.
Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.