Compania rusă LukOil amendată cu 36 de milioane dolari

Compania rusă LukOil amendată cu 36 de milioane dolari

Comisia pentru protecţia concurenţei din Bulgaria a amendat subsidiara bulgară a Lukoil cu 67,7 milioane de leva (36,83 milioane de dolari) pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă, transmite Reuters.

Lukoil Bulgaria, controlat de grupul rus Lukoil, a pus presiune pe concurenţi majorând gradual condiţiile de preţ pe piaţa cu ridicata şi eliminând reducerile la cantitate, în perioada martie 2021 - iunie 2022. Aceste decizii ar putea limita concurenţa pe piaţa combustibililor şi ar putea afecta consumatorii, susţin autorităţile de la Sofia.

"Investigaţia Comisiei pentru protecţia concurenţei a arătat că Lukoil Bulgaria a implementat o strategie cuprinzătoare de limitare a concurenţei în domeniul comercializării cu ridicata a combustibililor în ţară", se arată în comunicatul autorităţii de reglementare. Instituţia a început verificarea Lukoil Bulgaria în urma plângerii subsidiarei bulgare a OMV şi a altor firme.

În septembrie 2022, subsidiara bulgară a Lukoil a fost acuzată în Bulgaria de încălcarea reglementărilor privind concurenţa.

Lukoil Bulgaria controlează singura rafinărie a ţării, Neftochim Burgas, şi operează peste 200 de benzinării.

În timpul investigaţiei, Lukoil Bulgaria şi-a schimbat şi corectat comportamentul de piaţă, susţine Comisia pentru protecţia concurenţei din Bulgaria.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.