Comerțul cu mașini, creștere uluitoare

Comerțul cu mașini, creștere uluitoare

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în ianuarie cu 13,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm accelerat faţă de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 9,7%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).


În decembrie 2017, faţă de decembrie 2016, afacerile cu maşini au crescut cu 7,1%, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 20,1%.

În ianuarie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,1% fiecare.

Avansul a fost susţinut de creşterile înregistrate la comerţul cu autovehicule (+20%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,4%). Activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 2,3%.

Totodată, în ianuarie 2018 faţă de ianuarie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 9,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,8%.

Avansul a fost susţinut de activităţile de spălare, curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană (+19,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+16,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,5%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.