Ce condiții aspre impune Austria pentru ca România și Bulgaria să intre în Schengen Recomandat

Ce condiții aspre impune Austria pentru ca România și Bulgaria să intre în Schengen

România și Bulgaria vor intra în Schengen, iar controalele la frontieră pentru traficul aerian și maritim vor fi eliminate încă din luna martie.

Austria și-a dat acordul, dar există câteva condiții draconice pe care România și Bulgaria trebuie să le îndeplinească, mai ales în vederea aderării cu frontiere terestre. Presa bulgară vorbește de un adevărat ultimatum dat de Austria pentru ca România și Bulgaria să accepte migranți. Cu termene clare.

Politicienii bulgari au refuzat cota lor de 6.000 de migranți.

Dar analiștii de la sud de Dunăre avertizează că dacă Bulgaria nu acceptă această cifră, Schengen devine o iluzie.

„Gata cu discuțiile dacă vom primi cei 6000 de refugiați ca pe o condiție pentru Schengen.

Permiteți-mi să spun că aceste angajamente sunt făcute față de toate țările UE. Orice altceva este pur și simplu imposibil.

În special, cititorul ar trebui să fie atent la punctul 3:

"3. Colaborarea în vederea limitării mișcărilor secundare în conformitate cu legislația Uniunii, în special prin angajamentul de a pune în aplicare integrală, rapidă și diligentă, a acquis-ului de la Dublin...

Am uitat ce am semnat?

Bulgaria (și implict România n.red.) trebuie să își dea acordul în termen de 3 zile și apoi, în termen de o lună, să preia ea însăși migrantul (care a ajuns în Occident din Bulgaria). Dacă ne respectăm această promisiune, s-ar putea ca într-o bună zi să intrăm complet în Schengen”.

Bulgaria spune că prevederea are o doză de ambiguitate, deoarece nu e clar cum se contabilizează și cum se poate verifica dacă migrantul respectiv a ajuns în vest din Bulgaria sau România.

„Noutatea este că, dacă nu-i primim, și imediat, fiecare țară din UE nu doar Austria primește un argument formal pentru a ne bloca pentru Schengen în viitor”, spun bulgarii.


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.