Ce condamnare a primit un șofer de camion care și-a înjughiat colegul? Recomandat

Ce condamnare a primit un șofer de camion care și-a înjughiat colegul?

Viacheslav Gryniuk a fost condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Decizia Judecătoriei Constanța, din data de 20.03.2024, nu este definitivă.

„Condamnă inculpatul G.V la pedeapsa închisorii de 1 (un) an și 9 (nouă) luni, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, prevăzută de art. 194 alin. 1 lit. e) Cod penal. Pedeapsa se execută în regim de detenție, conform art. 60 Cod penal. În consecință, în baza art. 399 alin. 1 Cod de procedură penală, menține ca legală și temeinică măsura arestului preventiv dispusă față de inculpatul G.V. În baza art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsa închisorii durata măsurilor preventive privative de libertate dispuse față de inculpat, de la data de 02.05.2023 la zi. În baza art. 19 alin. 1 Cod de procedură penală, coroborat cu art. 22 alin. 1 și 3 Cod de procedură penală, respinge ca neîntemeiată acţiunea civilă exercitată de partea civilă T.S. împotriva inculpatului G.V. În baza art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă inculpatul G.V. la plata către stat a cheltuielilor judiciare, în cuantum total de 4.500 lei, din care 3.500 lei cheltuieli judiciare aferente urmăririi penale (reduse) și 1.000 lei cheltuieli aferente judecății“, potrivit minutei judecătorești.

Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.

Potrivit informațiilor noastre, în sarcina lui Viacheslav Gryniuk s-a reținut că, în data de 1.05.2023, în jurul orei 22.45, în timp ce se afla în incinta Portului Constanța, el fiind conducător de TIR, pe fondul consumului excesiv de alcool, s-a luat la harță cu un alt șofer, ucrainean și acesta.

La un moment dat, Viacheslav a scos un cuțit și a atacat victima, înjunghiind-o în zona abdominală. I-a penetrat cavitatea abdominală și i-a provocat o hemoragie internă, persoana vătămată ajungând la spital.

Potrivit medicilor legiști, leziunile au nevoie de 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale, iar acestea i-ar fi pus viața în primejdie.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța l-au reținut pe agresor și propus spre arestare. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. (focuspres)


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.