Camioanele din Rusia și Belarus nu mai au voie în UE. Cozi de 28 ore la graniță Recomandat

Camioanele din Rusia și Belarus nu mai au voie în UE. Cozi de 28 ore la graniță

Miezul nopții de sâmbătă până duminică a fost sfârșitul perioadei de tranziție legată de interzicerea transportului rutier pe teritoriul Uniunii Europene a transportatorilor din Rusia și Belarus în cadrul sancțiunilor economice ca urmare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Sâmbătă seara, perioada de așteptare a camioanelor pentru degajare la punctul de trecere a frontierei polono-belarus din Bobroniki a fost de 28 de ore, iar la coadă erau aproximativ 500 de camioane. Pe de altă parte, de vineri până sâmbătă de la miezul nopții, în cadrul unei contrasancțiuni, interdicția de circulație impusă de Belarus se aplică vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană.

Miezul nopții de sâmbătă până duminică este sfârșitul perioadei de tranziție Despre cel de-al cincilea pachet de sancțiuni ale UE împotriva companiilor aeriene ruse și bieloruse. Perioada de tranziție, care a început pe 9 aprilie, a fost stabilită astfel încât șoferii care execută comenzi pe teritoriul țărilor UE să poată ajunge la granițe și să părăsească UE la timp.

Sfârșitul acestei perioade înseamnă că camioanele cu numere de înmatriculare din Belarus sau Rus vor putea trece granița numai atunci când transportă servicii poștale ca parte a serviciului universal. Excepția se aplică și mărfurilor care trec prin Uniunea Europeană între regiunea Kaliningrad și restul Rusiei, cu condiția ca transportul unor astfel de mărfuri să nu fie interzis altfel.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.