Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. Brazilia. Șoferii de camion au blocat șoselele, nemulțumiți de rezultatul alegerilor Recomandat

VIDEO. Brazilia. Șoferii de camion au blocat șoselele, nemulțumiți de rezultatul alegerilor

Șoferii de camion din Brazilia au ieșit în stradă după alegerile prezidențiale de la finalul săptămânii trecute, în care liderul de stânga Luiz Inacio Lula da Silva l-a învins pe președintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro la o diferență mică de voturi.

Bolsonaro a pierdut alegerile la o diferenţă de doar 1,8 puncte în faţa lui Lula, cel mai strâns scor dintre doi finalişti în cursa pentru funcţia de preşedinte de la reinstaurarea democraţiei în Brazilia, după dictatura militară (1964-1985).

Preşedintele în exerciţiu s-a angajat marţi să "respecte Constituţia ca preşedinte" al ţării, după două zile de tăcere în urma înfrângerii electorale.

După anunțul privind înfrângerea lui Bolsonaro a fost haos în țară. Șoferi de camion care îl susțin pe Bolsonaro au blocat șosele și autostrăzi în semn de protest.

Protestele au început încă de duminică, când un număr mic de șoferi au blocat autostrăzile cu TIR-urile lor după victoria lui Inacio Lula da Silva.

Răspândite în toată țara, protestele au început duminică, când un număr mic de șoferi au blocat autostrăzile cu vehiculele după victoria lui Lula cu 50,9% din voturi față de 49,1% ale lui Bolsonaro, potrivit Curții Supreme Electorale din Brazilia.

S-au format cozi lungi de vehicule, pe măsură ce camioanele au închis parțial sau complet autostrăzile, călătoriile cu autobuzele interurbane fiind afectate în mod special.

Unii dintre camionagii care au pornit protestele au cerut intervenția militară pentru a-l împiedica pe Lula să își preia mandatul.

Protestele s-au extins în 20 din cele 27 de state ale țării, numărul blocajelor rutiere din țară ajungând la peste 300 luni seara.

Poliția braziliană a intervenit marți pentru deblocarea șoselelor și a îndepărtat protestatarii care nu lăsau vehiculele să treacă, după ce Curtea Supremă a Braziliei a decis că autoritățile trebuie „să ia imediat toate măsurile” pentru a elibera „șoselele obstrucționate ilegal”.

Șoferii camioanelor care au baricadat șoselele au primit amenzi de 100.000 de reali (aproape 20.000 de euro) pentru fiecare oră în care nu au eliberat șoselele.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06


HOLLEMAN AGABARITIC

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.