Logo
Imprimă această pagină

Un șofer de camion a furat ciocolată din propriul transport. Cum a fost iertat de judecător Recomandat

Un șofer de camion a furat ciocolată din propriul transport. Cum a fost iertat de judecător

Ionel Ș. și Daniel S. au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Aceștia sunt acuzați că au sustras 15 baxuri de ciocolată Finetti din containerul unei semiremorci, în timp ce se aflau în parcarea Penny Market din Cernavodă. Fiecare bax conținea 6 borcane de ciocolată Finetti. Ionel Ș. era chiar șoferul care trebuia să ducă transportul de ciocolată Finetti în portul Constanța, iar Daniel S. este socrul său. Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au hotărât aplicarea unor avertismente celor doi, atenționându-i ca pe viitor să nu mai săvârșească alte infracțiuni, în caz contrar expunându-se unei posibile condamnări. Sentința a fost comunicată pe 3 noiembrie și nu este definitivă.

Șoferul a plecat cu marfa fără a ști ce transportă.

Pentru că nu pusese sigiliul, a oprit în parcarea de la Penny din Cernavodă, și l-a chemat pe socrul său pentru a-l ajuta să pună sigiliul. A vrut să monteze sigiliul, împreună cu socrul său și a deschis ușile containerului observând că în interior se aflau bax-uri cu ciocolată Finetti. Văzând acest lucru, s-a gândit să ia câteva bax-uri de ciocolată Finetti. Socrul său a parcat autoturismul în lateralul autocamionului, iar Ionel Ș. se afla în container.
Îi dădea socrului bax-uri cu ciocolată Finetti, iar acesta le căra în autoturismul său. A descărcat 15 bax-uri de ciocolată Finetti, în interiorul fiecărei cutii se aflau 6 borcane cu Finetti. În acel moment, au fost surprinși de o patrulă de poliție care i-au condus la sediul Poliției Cernavodă pentru a lămuri situația.

La stabilirea pedepselor, instanța a avut în vedere modul și împrejurările de săvârșire a faptelor, valorile sociale lezate și ocrotite de normele penale, respectiv relațiile sociale ce vizează protecția patrimoniului persoanelor, urmările produse – prejudiciul de 882,99 lei fiind recuperat în totalitate, impactul social negativ la comiterea unor astfel de fapte, care atrag în mod necondiționat oprobriul public, și impun, corelativ, o reacție fermă de reprimare și sancționare din partea autorităților judiciare, dar și datele personale ale inculpaților.

Având în vedere aceste lucruri, respectiv infracțiunea săvârșită prezintă o gravitate redusă, având în vedere natura și întinderea urmărilor produse, și, în raport de persoana inculpaților, de conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, de eforturile depuse de aceștia pentru înlăturarea consecințelor infracțiunii, precum și de posibilitățile lor de îndreptare, astfel că va renunța la aplicarea pedepsei față de aceștia pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. (https://www.replicaonline.ro)

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.