Logo
Imprimă această pagină

Noi detalii despre modul în care un șofer profesionist a fost achitat după ce a zdrobit un pieton

Noi detalii despre modul în care un șofer profesionist a fost achitat după ce a zdrobit un pieton

Magistraţii ieşeni au decis achitarea pentru ucidere din culpă a unui şofer profesionist care fusese acuzat de moartea unui bărbat care a fost strivit de vehiculul său, un autotren marca Scania, cu semiremorcă.


Accidentul mortal a avut loc în dimineaţa zilei de 8 decembrie 2015, pe DE 583, pe sensul de mers spre Târgu Frumos.

Victima, un vârstă de 47 de ani, ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice. La un moment dat, a coborât din maşina în care se afla pentru a merge la un bar situat în partea opusă a DE 583.
Porţiunea prin care a vrut bărbatul să traverseze avea o limitare de viteză de 60 de km/h. Bărbatul a intrat pe drumul european fără a se asigura, în condiţiile în care era întuneric, iar iluminatul public încă nu fusese pornit. El a fost lovit de autotren în momentul în care a ajuns la axul drumului.

Probele adunate la dosar au demonstrat că şoferul nu şi-a dat seama că a lovit o persoană, el oprind abia când a văzut, în oglinzile retrovizoare, că maşinile din spatele său fuseseră oprite.

Autorităţile au efectuat o expertiză care a relevat că şoferul conducea cu 62 de km/h. O altă expertiză a fost efectuată şi în instanţă, judecătorii dorind să afle care ar fi fost viteza maximă cu care şoferul trebuia să circule pentru a putea observa pietonul.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.