Logo
Imprimă această pagină

Grindeanu scoate la licitație autostrăzi deja licitate și confundă o centură cu un pasaj Recomandat

Grindeanu scoate la licitație autostrăzi deja licitate și confundă o centură cu un pasaj

Ministrul Transporturilor, Sorin Grideanu, s-a referit la construcţia de autostrăzi, dar a făcut o serie de erori.

”E primul an din ultimii 10 în care se dau mai puţini kilometri de autostradă în folosinţă, decât în anul precedent. Tot timpul s-au dat mai mulţi kilometri în folosinţă. Punctual, se dau 4,5km de autostradă între Ungheni şi Târgu Mureş. Ca ordin al mărimii şi al muncii extraordinare…”

Calculul lui Grindeanu este eronat. În 2017 el a fost prim ministru, iar Răzvan Cuc ministru al Transporturilor. În acel an nu s-a deschis niciun kilometru de autostradă.

Pasajul care e centură ocolitoare

„Aseară am venit cu măşina la de Bucureşti, am ajuns târziu, ştiu tot calvarul de pe Valea Oltului şi de pe Dealul Negru între Piteşti - Vâlcea. Cred că trebuie să îi dăm drumul, chiar dacă va fi restricţionată pe 1-2 km, e noaptea minţii să ai 25 km gata, să nu îi inaugurezi, să nu cauţi o soluţie şi să stai cu acest lot închis până la primăvară, când încep lucrările. Dacă va fi siguranţă asigurată a celor din trafic, vom da drumul la acest lot, îmi voi asumă acest lucru. Mai e o lucrare aproape gata, măreaţă, 6 km Giurgiu - Vama Giurgiu, sunt 4 benzi acolo. O să vedem dacă vor termina”, a declarat Grindeanu.

Drumul Giurgiu – Vama Giurgiu a fost construit în 2020 – 2021 când PSD era plecat de la guvernare.

Grideanu a anunțat că „Azi se dă drumul la pasajul de la Mihăilești. Punct, nu stăm să...”, a anunțat el înainte de a fi corectat de reporteri că este vorba despre o centură nu de un pasaj.

O eroare și pe Sibiu - Pitești

,,Sunt un utilizator al drumurilor patriei. Inclusiv în acest weekend am parcurs Valea Oltului la volan şi ştiu necesitatea de a avea aceste autostrăzi care să lege provinciile istorice, fie că vorbim de Moldova spre Transilvania, unde sunt mai multe variante care sunt prinse în următoarea decadă, fie că vorbim de PNRR, fie că vorbim de viitorul exerciţiu bugetar, fie că vorbim de ce v-am spus mai devreme, şi anume Valea Oltului, unde se lucrează în acest moment la acel tronson Sibiu-Boiţa. Eu am toată convingerea că la anul vom da drumul la ceea ce înseamnă licitaţie şi la toate etapele care trebuie parcurse pentru loturile 2 şi 3 de pe acea bucată. ” a spus Grindeanu.

Loturile 2 şi 3 ale Autostrăzii A 1 sunt deja în licitaţie, chiar cu o singură ofertă depusă pentru lotul 2.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.