Zece staţii de alimentare cu gaz natural comprimat au fost deschise în România Recomandat

Zece staţii de alimentare cu gaz natural comprimat au fost deschise în România

Zece staţii de alimentare cu gaz natural comprimat au fost deschise pe coridorul Arad - Constanţa, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro realizată de către o companie din domeniu.

Cele nouă nouă staţii CNG s-au deschis în Arad, Timişoara, Deva, Sibiu, Piteşti, Bucureşti, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova.

Acestea vin în completarea staţiei deja existente din Râmnicu Vâlcea, prima din România.

Gazul natural şi-a consolidat poziţia ca energie de tranziţie, în special odată cu votul din 6 iulie 2022 din Parlamentul European, când Comisia Europeană a decis ca energia nucleară şi gazele naturale să fie acceptate în tranziţia spre economia verde.

Transportul cu gaz natural comprimat (CNG) a început să se dezvolte în Europa, în anii '90. Pe continent sunt deja peste 4.000 de staţii de alimentare cu CNG, dintre care cele mai multe în Italia, 1444”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Gazului Natural pentru Vehicule, transmis miercuri Agerpres. Conform datelor oficiale, România ocupă un loc fruntaş în Uniunea Europeană (UE), la poluare, cu o medie anuală a emisiilor de particule fine (PM 2,5) de 16,4 micrograme/mc, depăşind media europeană de 12,6 micrograme/mc.

Agenţia Europeană de Mediu (AEM) notează că poluarea cu particule fine (PM 2.5) cauzează cel puţin 238.000 de morţi premature în UE şi 25.000 în România. Rata mortalităţii din cauza poluării este de zece ori mai mare decât în cazul accidentelor rutiere. Transportul contribuie semnificativ la emisiile de CO2 în România, cu 15,1 milioane tone anual. Autovehiculele pe CNG reduc emisiile de CO2 cu peste 25% şi emisiile de particule fine cu 99%, faţă de cele pe benzină.


SCHMITZ OKTOBERFEST 2023


AIC DEALER OTOKAR

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.