VIDEO Un camion ce transporta un sistem de rachete de milioane $ s-a răsturnat Recomandat

VIDEO Un camion ce transporta un sistem de rachete de milioane $ s-a răsturnat

Un transportor al sistemului de apărare aeriană Panțîr-S1 s-a răsturnat după ce a virat ieșind dintr-un tunel, în apropierea unui pod din Soci, chiar în timp ce Vladimir Putin își ținea discursul anual către națiune, relatează Newsweek.

Imaginile de pe camerele de supraveghere, publicate de canalul Telegram din Crimeea Wind, conțin o marcă temporală care datează incidentul joi, 29 februarie.

Înregistrarea a fost făcută publică în timp ce Putin ținea un discurs în fața Adunării Federale a Rusiei, în care a amenințat țările occidentale cu lovituri de retorsiune, avertizând că există riscul izbucnirii unui război nuclear.

Comentariile liderului rus vin în contextul în care ce președintele francez Emmanuel Macron a sugerat luni că membrii NATO ar putea trimite în viitor trupe terestre în Ucraina. Alți aliați NATO, inclusiv SUA, au exclus un asemenea pas.

„[Națiunile occidentale] trebuie să realizeze că avem și noi arme care pot lovi ținte pe teritoriul lor. Toate acestea sunt o amenințare a unui conflict cu arme nucleare și distrugerea civilizației. Nu înțeleg asta?!", a declarat liderul rus.

„Ne amintim de soarta celor care și-au trimis cândva forțele pe teritoriul țării noastre. Dar acum consecințele pentru posibilii intervenționiști vor fi mult mai tragice", a adăugat Putin.

Sistemul rusesc de tunuri și rachete antiaeriene autopropulsate Panțîr-S1, despre care se crede că valorează în jur de 15 milioane de dolari, a fost folosit pe tot parcursul invaziei la scară largă a lui Putin în Ucraina. Sistemul mobil, cu rază scurtă de acțiune, este conceput pentru a fi folosit împotriva avioanelor, rachetelor de croazieră, munițiilor ghidate cu precizie și pentru a sprijini alte unități de apărare aeriană.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.