VIDEO Frâna automată de urgență, obligatorie pe toate camioanele din 2023 Recomandat

VIDEO Frâna automată de urgență, obligatorie pe toate camioanele din 2023

Organizația Națiunilor Unite a anunțat ieri impunerea de noi reglementări privind frânarea de urgență a camioanelor și autocarelor „pentru a crește siguranța pe drumuri”.

Noul regulament, care va fi votat în iunie, ar trebui să impună de anul viitor frânarea automată de urgență (AEBS) tuturor vehiculelor grele.

Acest sistem are ca scop îmbunătățirea siguranței rutiere, în special în orașe. Studiile Consiliului German pentru Siguranța Rutieră și evaluările accidentelor efectuate de Institutul Federal de Cercetare a Autostrăzilor (BASt) din Germania arată că în 6 țări europene (Germania, Austria, Franța, Italia, Suedia și Regatul Unit), accidentele din spate, care implică vehicule grele de marfă, au dus la moartea a peste 1.000 de oameni între 2016 și 2018.

„Dacă proiectul va fi adoptat de Forumul Mondial pentru Armonizarea Reglementărilor privind Vehiculele în iunie 2022, reglementările revizuite ale ONU vor intra în vigoare încă din februarie 2023”, a declarat Comisia Economică pentru Europa a Națiunilor Unite (UNECE) într-un comunicat de presă. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.