VIDEO EXCLUSIV. Mărturisirile șoferului unui camion românesc, cu marfa confiscată abuziv în Ucraina Recomandat

VIDEO EXCLUSIV. Mărturisirile șoferului unui camion românesc, cu marfa confiscată abuziv în Ucraina

Eroismul președintelui Volodymyr Zelenskyy și a celei mai mari părți a poporului ucrainian fac înconjorul lumii. Dar, în timp ce patrioții ucrainieni mor cu miile în efortul de a stăvili invazia rusească, au apărut și marii profitori ai războiului.

Am fost șocați să ascultăm mărturiile refugiaților ucrainieni, care au ajuns în țara noastră. Oamenii povestesc că polițiștii de frontieră ucrainieni le-au pretins șpagă pentru a le permite să iasă din țară.
Într-o perioadă critică, "nemernicii de frontieră" ucrainieni pretind 300-350 de euro pentru orice femeie și copil care fug din calea războiului. Pentru că bărbații nu au voie să părăsească țara, ca urmare a declarării legii marțiale, pentru aceștia șpăgile sunt de 1.000-2.000 de euro.
Și, în timp ce, pe granițele de nord, sud și est ale Ucrainei, civilii înarmați se luptă cu trupele armatei ruse, în partea de vest a țării, oameni care au pus mâna pe arme au început să se preteze la "haiducii", adică îi prăduiesc la drumul mare pe refugiați sau camionele cu marfă care se îndreaptă spre Vest.
În semn de "mulțumire" pentru faptul că România și Republica Moldova le primesc refugiații, "autoritățile-golane" din vestul Ucrainei confiscă abuziv mărfurile din camioanele românești și moldovenești.

"Pradă de război!", își justifică nemernicii acțiunile.

Am intrat în legătură telefonică cu Alexandru Patlaciuc, șoferul unui camion al firmei ieșene MDE Trans, care se află de patru zile în punctul de frontieră Moghiliov Podolischii, dintre Ucraina și Republica Moldova.

El transporta frigidere Coca-Cola din Rusia spre Grecia și "haiducii" ucrainieni de la vamă i-au confiscat toată marfa din camion.

Cum cele mai multe afaceri cu Federația Rusă se fac cu "banul jos", practic, "golanii de frontieră" ucrainieni nu i-au pedepsit pe ruși, ci i-au jefuit pe grecii de la Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

Situația a fost asemănătoare pentru șoferii profesioniști români și camioanele românești și în punctele de trecere a frontierei dintre Ucraina și România.

Ultimul camion românesc a reușit să ajungă ieri în țară, după șase zile de așteptare și plata unei șpăgi, numită de polițiștii de frontieră ucrainieni "tradiția", de 500 de euro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.