VIDEO Ce au obținut transportatorilor de la premierul Ciolacu legat de RCA Recomandat

VIDEO Ce au obținut transportatorilor de la premierul Ciolacu legat de RCA

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat lista măsurilor care vor fi luate de către Guvern, după protestul transportatorilor. Ciolacu a explicat că va fi scăzut prețul polițelor RCA, va fi regândit sistemul de toleranță la cântar și va fi aliniat sistemului european și va fi posibilă plata RCA în rate.


”Și în domeniul transportului, avem câteva ordonanțe și hotărâri de guvern agreate împreună cu reprezentanții transportatorilor. Astfel, modificăm modul de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierelor și stabilim limite, conform legislației europene, privind toleranțele pentru depășirea greutății camioanelor. Ce toleranțe sunt permise în Europa vor fi acceptate și la noi!


De asemenea, clarificăm și elemente importante convenite cu transportatorii privind efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor lente și atestarea profesională a personalului de specialitate din transportul rutier. Corelăm dispozițiile privind încheierea și executarea contractului de transport pentru transporturile naționale cu normele internaționale. Concret, abrogăm limita de despăgubire în cazul contractului national după modelul unei convenții recunoscute la nivel internațional, CMR. Iar limita de despăgubire va fi stabilită prin voința părților exprimată în contractul de transport. Cred cu tărie că așa reintrăm într-o logică economică!”, a spus Marcel Ciolacu.

Conducerea ASF şi reprezentanţii transportatorilor au convenit, la discuţiile de ieri seară, ca poliţele RCA pentru autovehiculele de peste 16 tone să se încheie la tariful de referinţă.

Plata în rate a RCA

O altă măsură cerută de transportatori și acceptată de Guvern este plata în rate a RCA.

 ”Venim azi și cu dispoziții mai clare ce reglementează examinarea persoanelor care intenționează obținerea atestării inițiale pentru conducătorii auto transport persoane sau transport marfă. Și, pe măsură ce vor fi gata noi acte normative, din setul agreat împreună cu fermierii și transportatorii, nu am vreo reținere să facem ședință de guvern în weekend sau la începutul săptămânii viitoare!

ASF a anunțat deja public ca a găsit împreună cu transportatori calea spre un nivel decent al RCA la transportul de marfă: va fi un preț sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane, care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari.


STEFAN BANICA JR


Starea- George Nita

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.