Un europarlamentar cere dreptate pentru șoferul român de camion ucis în Belgia Recomandat

Un europarlamentar cere dreptate pentru șoferul român de camion ucis în Belgia

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Vlad Gheorghe, după ce cei 5 tineri care au aruncat un capac și au ucis un șofer român de camion vor fi judecați în libertate.

"Nu las lucrurile așa. Nu voi accepta mușamalizarea acestei tragedii. Am cerut Ministrului Justiției din Belgia, Paul Van Tigchelt, reîncadrarea infracțiunilor comise la omor. Nu este primul atac de acest fel. Acest fenomen trebuie oprit. Să fie clar pentru toată lumea că agresarea șoferilor de tir are consecințe dure. Dacă nu luăm măsuri acum, fenomenul se va extinde și vom avea și mai multe victime. Inacceptabil!
Se pare că adolescenții din Belgia responsabili pentru moartea șoferului român Gheorghe Tibil scapă de acuzația de omor. În schimb, sunt cercetați „pentru obstrucționare intenționată a traficului cu circumstanță agravantă”. Să mânuiești un capac de canalizare de probabil vreo 20kg ca să nimerești de pe pod un tir în deplasare – asta e premeditare.

Ca să nu mai zic de lipsa criminală de reacție din partea autorităților locale. Repet, a existat un prim atac identic cu două zile mai devreme – tot asupra unui șofer român, în același loc și în același mod, dar care, prin simplu noroc, a scăpat cu viață. Nu avem nevoie de noroc! Avem nevoie de legi clare și autorități responsabile care își fac treaba conform Legii.
Șoferii de TIR nu-și mai pot risca viața pentru a livra produsele de care noi toți avem nevoie în toate țările UE. Autoritățile trebuie să-și facă treaba. Justiția trebuie să facă dreptate. Iar cei vinovați de atacuri, furturi, agresiuni de orice fel și, din păcate, chiar omor – trebuie identificați și trași la răspundere în fața LEGII", a spus Vlad Gheorghe.


VLASE AMBASADOR F-MAX


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.