UE impune noi standarde în parcări pentru siguranța șoferilor de camion. Care sunt acestea Recomandat

UE impune noi standarde în parcări pentru siguranța șoferilor de camion. Care sunt acestea

Petru protejarea șoferilor de camioane și a mărfurilor acestora, Comisia Europeană a adoptat standardele UE pentru zonele de parcare sigure și securizate.


Comisia Europeană a adoptat, ieri, noi standarde și proceduri UE pentru a sprijini dezvoltarea unei rețele de zone de parcare sigure și securizate în întreaga UE. Inițiativa este menită să îmbunătățească condițiile de odihnă ale șoferilor și să-i protejeze de violență și infracțiuni de marfă.
Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Rețeaua noastră rutieră nu are suficiente locuri de parcare sigure și securizate. Astăzi luăm măsuri concrete pentru a ne asigura că șoferii profesioniști din UE pot lucra și se pot odihni în bune condiții pe lângă drumurile europene. Standardele pe care le adoptăm astăzi, pe lângă faptul că asigură accesul șoferilor la toate facilitățile necesare, va permite operatorilor să aleagă nivelul de securitate de care au nevoie pentru încărcătura lor. Aceștia completează propunerea noastră de revizuire a Rețelei transeuropene de transport, în care solicităm statelor membre să asigure zone de parcare sigure și securizate de-a lungul rețelei TEN-T, la maximum 100 km una de cealaltă. Importanța șoferilor profesioniști pentru societate nu poate fi exagerată. Este esențial să le oferim condiții de muncă decente și sigure."
Noile standarde UE clasifică zonele de parcare în funcție de patru niveluri de securitate: bronz, argint, aur și platină. Acest lucru va permite operatorilor să aleagă nivelul de securitate de care au nevoie în funcție de valoarea mărfurilor pe care le transportă.


Standardul de securitate este definit de securitatea
1) perimetrului,
2) zonei de parcare,
3) punctelor de intrare/ieșire
4) procedurilor de personal.
De exemplu, o zonă de parcare certificată „bronz” poate securiza un loc prin supravegherea video a anumitor zone. În timp ce o zonă de parcare „platina” este monitorizată de personalul de la fața locului în orice moment, folosind măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi tehnologia de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare la punctele de intrare și de ieșire. .
Indiferent de nivelul de securitate, o zonă de parcare sigură și securizată trebuie să asigure, de asemenea, că șoferii au acces la toate facilitățile necesare, cum ar fi dușuri, toalete, facilități pentru achiziționarea de alimente și băuturi și conexiune la internet.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.