Transportatorii din Ungaria blochează granița cu Ucraina Recomandat

Transportatorii din Ungaria blochează granița cu Ucraina

Transportatorii maghiari au decis să blocheze punctele de trecere cu Ucraina, pe modelul colegilor lor din Polonia. Protestul este menită să atragă atenția asupra efectelor devastatoare pe care le are deschiderea fără restricții a granitelor Uniunii Europene pentru transportatorii și mărfurile ucrainene.

Asociația Transportatorilor Auto Maghiari (MKFE) a demarat de duminică, 11 decembrie, un protest la punctul de trecere a frontierei Zahon-Cop similar celui organizat de șoferii polonezi și slovaci, potrivit unui comunicat de presă al organizației, citat de Latifundist.com.

MKFE precizează că protestul la punctele de frontieră cu Ucraina este autorizat.

Care este scopul protestului transportatorilor din Ungaria

Organizația transportatorilor din Ungaria precizează că scopul protestului este de a atrage atenția Comisiei Europene și a guvernului de la Budapesta asupra consecințelor grave pe piață ale „transportului fără viză” cu Ucraina, care ar fi „pus multe întreprinderi maghiare într-o situație critică”.

„Pe 18 decembrie, Uniunea Europeană și Ucraina se vor așeza din nou la masa negocierilor. Credem că în locul actualului refuz dur, se va putea avansa în negocieri, iar reglementarea acordului dintre UE și Ucraina va avea o direcție mai favorabilă transportatorilor maghiari”, se arată în comunicat.
În intrarea în România, camioanele așteaptă zile în șir să treacă frontiera
În România, camioanele aşteaptă 36 ore pentru a intra în România din Bulgaria, peste 5 zile pentru a intra din Moldova şi până la 11 zile pentru a intra din Ucraina iar aceşti timpi mari de aşteptare blochează activitatea transportatorilor români şi perturbă economia naţională, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, s-au creat cozi de camioane de până la 20 km care blochează activitatea transportatorilor români în prag de sărbători, generând întârzieri în livrarea alimentelor, produselor şi mărfurilor care afectează clienţii, cetăţenii şi întreaga economie.

”La intrarea în România, transportatorii sunt forţaţi să aştepte zile şi ore în şir pentru a putea trece frontiera, timp în care şoferii români nu au acces la facilităţi de hrană şi instalaţii sanitare adecvate. (…) Dacă astăzi România ar fi fost în spaţiul Schengen, s-ar fi eliminat mai multe probleme şi timpii de aşteptare a transportatorilor români la frontierele interne s-ar reduce semnificativ, iar dacă autorităţile vamale ar acorda prioritate camioanelor cu documente vamale procesate – TIR/TIR-EPD la frontierele externe UE aşa cum UNTRR a solicitat în repetate rânduri, numărul zilnic de camioane care pot trece frontiera României cu Ucraina şi Republica Moldova poate creşte de 2-3 ori în 24 de ore”, se arată în comunicatul organizaţiei.


I LOVE DRACULA EP.01


ASCET SERVICE FORD TRUCKS

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.