Toate camioanele trebuie să aibă tahografe SM2 Recomandat

Toate camioanele trebuie să aibă tahografe SM2

Instalarea noilor tahografe inteligente în vehicule comerciale nou înmatriculate a intrat oficial în vigoare. 

CONTEXT

Ca parte a noului pachet de mobilitate, începând din 2 februarie 2020, șoferii care conduc vehicule cu tahograf digital au fost obligați să înregistreze manual, "cât mai curând posibil”, faptul că au traversat o frontieră în UE.


Noile reguli înseamnau că șoferii trebuie să înregistreze manual simbolul țării în care intră după ce trec frontiera oricărui stat membru. Obligația se aplica de la 20 august 2020 în ceea ce privește vehiculele echipate cu un tahograf analogic și din 2 februarie 2022 în ceea ce privește vehiculele echipate cu un tahograf digital.

Șoferul trebuia să oprească la cel mai apropiat loc de oprire posibil la sau după frontieră. În cazul în care trecerea frontierei avea loc cu feribotul sau cu trenul, conducătorul auto trebuia să introducă simbolul țării în portul sau gara de sosire, în timp ce așteaptă să debarce.

Când vor apărea noile tahografe inteligente V2, acestea ar trebui să schimbe automat țara cu ajutorul semnalelor GPS. Toate vehiculele noi vor fi echipate cu tahografe SM2 începând cu 21 august 2023.

Vehiculele vechi utilizate la nivel internațional cu tahografe analogice sau mai vechi trebuie să fie echipate retroactiv cu tahografe SM2 până la sfârșitul lunii decembrie 2024, iar vehiculele internaționale care au unul dintre primele tahografe inteligente vor trebui să se modernizeze până la 20 august 2025.

Smart Tacho 2 va trebui să fie montat pe vehiculele între 2,5 - 3,5tn care lucrează la nivel internațional începând cu 1 iulie 2026.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.