Test COVID negativ la intrarea în Austria din Italia pentru șoferii de camion Recomandat

Test COVID negativ la intrarea în Austria din Italia pentru șoferii de camion

După exemplul altor țări europene, Austria a stabilit controale la frontieră.

Austria a introdus ca noutate cerința unui test PCR negativ pentru transportatorii și camioanele care trec frontiera cu Italia.

Informația a fost prezentată de https://diariodetransporte.com. Jurnaliștii spun că măsura va afecta șoferii profesioniști spanioli care se îndreaptă spre Austria, având în vedere că Italia este o țară de trecere aproape obligatorie.

Al treilea val de pandemie Covid-19, cu un progres alarmant în numărul de infecții, obligă diferitele state membre să adopte măsuri de restricționare a mobilității între țări.

Astfel, în urma politicii de „închidere a frontierei” efectuată de alte țări europene, precum Germania, Belgia, Portugalia și Franța, guvernul austriac a aprobat și măsuri de control la frontieră pentru toți șoferii de vehicule, inclusiv pentru șoferii profesioniști care doresc să intre pe teritoriul Austriei din Italia, indiferent de naționalitatea și originea lor. Mai ales atunci când traversează Brenner-ul care leagă Italia de Austria.

Conform informațiilor furnizate de asociația europeană a transportatorilor UETR, autoritățile austriece împiedică accesul șoferilor și însoțitorilor care nu au un certificat care să demonstreze că sunt negativi față de Covid-19, prin dovada unui test PCR sau antigen, efectuat în ultimele 48 de ore înainte.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.