Șoferii de camion se pot programa la descărcare și încărcare în Portul Constanța Recomandat

Șoferii de camion se pot programa la descărcare și încărcare în Portul Constanța

Șoferii de TIR care așteaptă cu zilele în Portul Constanța ca să descarce sau să încarce marfă au la dispoziție o nouă aplicație lansată de Administrația Porturilor Maritime, care le poate ușura munca. Conducătorii auto pot face programare la operatorul la care trebuie să ajungă. Și astfel evită ambuteiajele și reduc timpul de așteptare.

De mai bine de un an, camioanele care așteaptă să descarce sau să încarce mărfuri în portul Constanța formează cozi kilometrice. Și ocupă banda de urgență a Autostrăzii 4. Situația s-a creat după declanșarea războiului, când sute de camioane din Ucraina și Republica Moldova au venit către portul Constanța.

De la începutul anului, peste 400 de mii de tiruri au ajuns în port cu cereale și containere. Pentru a fluidiza traficul, Administrația Porturilor Maritime Constanța a lansat o aplicație, care îi ajută pe șoferi să își facă programare la operatorii portuari.

Florin Vizan, directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa: Toți transportatorii cu activitate în port, își rezervă intervalul orar pentru încărcare-descărcare la operatorul portual către care se îndreaptă.

Până acum 177 de companii din port sunt înregistrate în aplicație. Rezervările se fac pe pagina online a portului, unde șoferii află pas cu pas ce au de făcut. Cei care au făcut primele programări, au întâmpinat însă și primele probleme.

De la declanșarea războiului din Ucraina presiunea în portul Constanța a crescut. Traficul de mărfuri, numai în primele șapte luni ale anului a fost de 40.88 milioane tone, cu 9 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.


AIC DEALER OTOKAR


VERSUS S03E01
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.