Șoferii de camion din Ucraina au blocat drumurile ca să nu fie luați în armată Recomandat

Șoferii de camion din Ucraina au blocat drumurile ca să nu fie luați în armată

Sâmbătă a intrat în vigoare noua lege a mobilizării militare, aprobată de Parlamentul ucrainean, care prevede reducerea vârstei minime de mobilizare la 25 de ani. Legea a stârnit o opoziție puternică în Ucraina și a durat câteva luni pentru ca parlamentul să o voteze.


Imediat, șoferii de camion ucraineni au intrat spontan în grevă, blocând autostrada de la Kiev la Odessa pentru a-și arăta opoziția. Camionagii au aliniat sute de camioane de-a lungul autostrăzii, provocând blocarea traficului.

Acțiunea a avut loc la joncțiunea regiunilor Kirovograd, Odessa și Mykolaiv. Protestatarii cer guvernului să asigure „imparțialitatea la punctele de trecere a frontierei”. Ei cred că „bogații” obțin ceea ce își doresc, în timp ce săracii suferă hărțuiri și blocaje.

„Băieții sunt în grevă. Li s-au alăturat mulți băieți și fete. Sunt mașini de la Kiev, Ivano-Frankivsk, Vinnytsia, Cherkasy, Cernihiv… Probabil că nu există nicio regiune în care să nu fie camioane. Băieții au răspuns cu plăcere la această grevă ca să ne putem face auziți măcar puțin”, a spus organizatorul grevei.

Protestatarul a cerut guvernului să relaxeze regulile pentru șoferii de camioane care „fac treburi importante” și „țin statul în funcțiune”.

Marile companii ucrainene suferă de o lipsă de forță de muncă din cauza recrutării militare. Topitoria ArcelorMittal a redus producția, iar altele au apelat la femei, copii și pensionari pentru a rămâne în funcțiune.

Această mobilizare și celelalte acțiuni de protest au stârnit amenințări imediate din partea comandantului batalionului Azov, Maksym Zhorin. (amosnews)


VLASE AMBASADOR F-MAX


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.