Șofer profesionist, arestat pentru că își teroriza familia Recomandat

Șofer profesionist, arestat pentru că își teroriza familia

Costin Adrian Ion, de meserie șofer profesionist de camion, a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia și, apoi, arestat preventiv, pentru 30 de zile. Acesta și-a terorizat părinții, dar și pe fosta soție și pe fosta cumnată. Pe numele lui a fost emis și un ordin de protecție.

Reclamanții din prezenta cauză sunt părinții pârâtului, fosta soție și fosta cumnată a acestuia. Prin cererile formulate, aceștia susțin că bărbatul a început să adopte un comportament agresiv în legătură cu revenirea în casă a părinților, care locuiau și munceau în străinătate.

Se susține că pârâtul le aducea amenințări cu moartea și le solicita sume de bani, astfel că aceștia au părăsit domiciliul și locuiesc la rude, iar în data de 9.03.2024, pârâtul a exercitat violențe fizice asupra fostei soții și fostei cumnate.

Și-a terorizat părinții

Se pare că inculpatul are, de mai mulți ani, probleme de comportament, având un diagnostic de bipolaritate și, întrucât nu își urmează tratamentul, comportamentul său este foarte agresiv și schimbător. Bărbatul a divorțat în anul 2019 și de atunci nu mai are o locuință stabilă, s-a mutat în locuința părinților, având în vedere că aceștia locuiau și munceau în străinătate, și a schimbat încuietoarea de la ușă.

Părinții acestuia au spus că au decis să se retragă permanent în țară, la Medgidia, însă pârâtul le face viața un calvar, respectiv îi jignește zilnic, îi amenință cu moartea și cu incendierea casei, și le solicită bani sub amenințarea că ile ia gâtul“.

A devastat apartamentul părinților

Inițial, aceștia au considerat că pârâtul era supărat pentru că s-au întors acasă, însă starea de tensiune s-a intensificat, bărbatul îi amenința cu acte de violență și cu moartea, cu distrugerea și incendierea apartamentului, iar în data de 6.03.2024 au găsit apartamentul devastat și au constatat că multe bunuri din casă sunt distruse, iar alte bunuri de valoare nu mai există în imobil.

Părinții susțin că sunt terorizați de pârât, care le trimite mesaje de amenințare cu moartea, iar aceștia locuiesc la o rudă, de frica lui, iar atunci când nu îi răspund la telefon sau la mesaje, pârâtul o contactează pe fosta sa soție pe care, de asemenea, o amenință și o urmărește și la locul de muncă.

Totodată, cei doi au precizat că, în data de 9.03.2024, la prima oră a dimineții, pârâtul a mers la fosta sa soție, căreia i-a spus că îi caută pe reclamanți și i-a solicitat să îi spună unde locuiesc aceștia, însă nu a primit informațiile solicitate și a agresat-o, fiind solicitată și intervenția organelor de poliție.

De asemenea, părinții au spus că au fost anunțați de o vecină de faptul că pârâtul s-a instalat în fața ușii de la apartament, unde a adus o saltea și haine, întrucât nu a mai avut acces în imobil, fiind schimbată încuietoarea.

În final, reclamanții au arătat că sunt persoane în vârstă, cu probleme de sănătate, locuiesc singuri și nu au niciun sprijin, în afara celui primit de la fosta noră, iar actele de violență ale pârâtului le generează o stare de temere și apreciază că bărbatul prezintă o stare de pericol ridicată, mai ales că a recurs la agresiuni puternice împotriva fostei sale soții.

Fosta soție, pusă să stea „drepți“

Fosta soție și sora acesteia susțin că, în prezent, locuiesc împreună, iar din momentul în care părinții pârâtului au decis să revină în țară, acesta a insistat ca reclamantele să îi dea diverse sume de bani, a solicitat inclusiv ca fosta soție să îl primească înapoi și nu există nicio zi în care să nu o jignească sau să o amenințe cu acte de violență, spunându-i „să fie atentă la spate“ pentru că o va omorî.

Inițial, a considerat că pârâtul este supărat pentru că nu are unde să locuiască și nu are bani, însă în ultima vreme îl sună și pe fiul lor pentru a-i cere bani, spunându-i că, în caz contrar, o să le facă rău mamei și bunicilor acestuia.

În data de 9.03.2024, la primele ore ale dimineții, pârâtul a venit la locuința reclamantelor, era foarte agitat, avea bagaje la el și le-a solicitat acestora să ia legătura cu părinții săi, pentru că nu sunt acasă și are nevoie de bani, iar ei nu îi răspund la telefon. Reclamantele susțin că au încercat să îl liniștească, însă nu au reușit, iar pârâtul a exercitat agresiuni fizice asupra lor, fiind nevoie de intervenția organelor de poliție pentru a-l calma și a-l imobiliza.

Mai exact, în cursul discuției, inculpatul i-a interzis fostei soții să se miște în timpul conversației, solicitându-i să stea „drepți“, iar pe motiv că s-a mișcat, a lovit-o în mod brutal și repetat cu pumnii în zona feței, provocându-i leziuni vizibile, și a lovit-o și pe sora acesteia, pentru că a încercat să intervină, în același mod brutal, cu pumnii, aruncând-o pe jos și interzicându-i să ceară ajutor prin serviciul unic de urgență.

Reclamantele au arătat că pârâtul le generează o stare de temere, având în vedere agresiunile fizice și verbale din partea lui, amenințările cu moartea și faptul că le urmărește la locul de muncă.

În data de 14 martie, bărbatul a fost arestat preventiv. (focuspres)


VERSUS SO3E04


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.