Șofer de camion, condamnat pentru că transporta migranți Recomandat

Șofer de camion, condamnat pentru că transporta migranți

Cetateanul turc care in vara anului trecut a fost prins de politistii din Lugoj avand in tir 37 de migranti, a fost condamnat de judecatorii de la Tribunalul Timis.

Conform informatiilor de la dosar, lucratorii de Politie ai municipiului Lugoj – Biroul de investigatii criminale, s-au deplasat in apropierea parcarii centrului Logistic Lidl din Lugoj, str. Timisorii, pe un drum agricol neamenajat, loc in care exista suspiciunea ca urmau sa fie transportati mai multi migranti. Organele de politie au supravegheat timp de mai multe ore zona. Pe timpul filajului, timp de aproape trei ore, au fost observate mai multe autoturisme care se deplasau pe acel drum.

Din continutul unui proces-verbal, reiese ca in jurul orelor 00:30 a fost observat un autocamion care venea dinspre DN6, a oprit in intersectia dintre un drum agricol si parcarea de la Centrul Logistic Lidl, a stationat aproximativ 2 minute, dupa care a parasit zona spre DN6, iar la scurt timp a revenit, intrand in parcarea Centrului Logistic Lidl, unde a stationat pret de 10 minute, apoi a plecat spre iesire, iar inainte de a intra pe DN6, a oprit si a efectuat manevra de mers inapoi spre/pe drumul agricol mai sus mentionat. Acesta a iesit din raza vizuala (locul fiind neiluminat si cu multa vegetatie) a organelor de cercetare penala, iar dupa aproximativ 10 minute, a plecat spre DN6.

Automarfarul si-a continuat deplasarea intrand pe A6, loc unde a fost oprit de lucratorii Biroului de Ordine Publica Lugoj. Cu ocazia opririi autocamionului s-a stabilit identitatea conducatorului auto, acesta fiind cetatean turc, solicitandu-i-se acestuia sa deschida semiremorca, in interior au fost descoperite de catre organele de cercetare penala un numar de 37 cetateni straini. In cursul urmaririi penale, in declaratia data in calitate de inculpat, acesta a aratat ca, la propunerea unor persoane, contra sumei de 5.000 euro, a fost de acord sa transporte mai multi migranti. Conform inculpatului, era vorba de niste migranti care se aflau intr-o parcare a carei locatie i-a fost trimisa pe telefon.

De asemenea, cetateanul turc a recunoscut ca urma sa ii transporte in Ungaria, in localitatea Tatabania, in apropierea frontierei cu Cehia. Pentru audierea migrantilor, a fost solicitat un vorbitor de limba urdu si hindi. Cetateanul turc a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, instant retinand forma agravanta, intrucat prin efectuarea transportului in aceasta modalitate, viata si integritatea fizica si sanatatea persoanelor au fost puse in pericol, transportul efectuandu-se in conditii improprii (un numar mult prea mare de migranti fata de capacitatea efectiva a autocamionului, fara surse de oxigen corespunzatoare).


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.