România intră în Schengen dar numai pe calea aerului. Controalele la frontieră rămân Recomandat

România intră în Schengen dar numai pe calea aerului. Controalele la frontieră rămân

România intră în Schengen cu aeroporturile dacă acceptă migranți sirieni și noi controale la graniță, potrivit presei din Austria. România trebuie să îndeplinească mai multe condiții: noi controale și acceptarea unor migranți, solicitanți de azil. Astfel, controalele la frontieră pentru camioane rămân în vigoare.

România intră în Schengen cu aeroporturile dacă acceptă migranți sirieni și controale la graniță, potrivit presei din Austria.

Ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) este dispus să relaxeze dreptul de veto al Austriei asupra României și Bulgariei în cadrul spațiului Schengen. Publicațiile "Kurier" (ediția de duminică) și "Kleine Zeitung" (ediția online) au relatat ieri, citând cercuri guvernamentale, că s-ar putea renunța la controalele la frontieră, cel puțin pentru traficul aerian. Astfel, frontierele terestre și-ar păstra statutul actual, Bulgaria și România nu ar fi oficial membre Schengen.

O condiție pentru acest lucru ar fi controale mai stricte la frontiere, potrivit rapoartelor. Potrivit "Kurier", Karner se va deplasa la începutul săptămânii în Slovenia pentru a discuta, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții acestor țări, condițiile care ar trebui îndeplinite pentru ca Austria să accepte "Air Schengen", scrie orf 

"Kurier" citează următoarele condiții propuse de Austria: creșterea de trei ori a misiunii Frontex în Bulgaria, banii pentru infrastructura de protecție a frontierelor trebuie să fie asigurați de Comisia Europeană, creșterea controalelor la frontierele dintre Bulgaria și România și dintre Ungaria și România și acceptarea de către România și Bulgaria a solicitanților de azil, în special afgani și sirieni.


I LOVE DRACULA EP.01


ASCET SERVICE FORD TRUCKS

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.