ITALIA Primul caz de sinucidere asistată: un șofer de camion, rămas complet paralizat după un accident Recomandat

ITALIA Primul caz de sinucidere asistată: un șofer de camion, rămas complet paralizat după un accident

Primul caz de sinucidere asistată, autorizat în Italia pentru un fost șofer de TIR căruia i s-a rupt coloana vertebrală în urma unui accident. Bărbatul se află în această stare de zece ani.


Această premieră a fost aprobată după mai multe insistențe ale pacientului în cauză. Este vorba despre un fost șofer de TIR, care a rămas complet paralizat.

 

Pacientul în cauză suferă de tetraplegie, un tip de paralizie care duce la lipsa completă a mișcării și a senzației din mâini și picioare.

Mai mulți medici au verificat cazul acestui pacient înainte de a da aprobarea
Anunțul a fost făcut de o asociație care militează pentru legalizarea sinuciderii asistate în Italia, care lăuda această decizie luată în premieră.
O întreagă echipă de medici specialiști au verificat acest caz și și-au dat avizul pozitiv. Aceștia au decis că bărbatul în vârstă de 43 de ani îndeplinește toate criteriile legale pentru a beneficia de sinuciderea asistată.

”A obţinut într-un sfârşit avizul Comitetului de Etică care a confirmat, în urma unor verificări a condiţiilor efectuată de către o echipă de medici specialişti (…), că îndeplineşte criteriile de acces legal la sinuciderea asistată”, a anunţat într-un comunicat Asciaţia Luca Coscioni.
El se află în această stare de zece ani, de când a avut loc acel accident rutier fatidic, scrie fanatik.ro.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.