Premierul polonez cere fermierilor să ridice blocada la graniță. „Soarta războiului e în joc” Recomandat

Premierul polonez cere fermierilor să ridice blocada la graniță. „Soarta războiului e în joc”

Premierul polonez Donald Tusk le-a cerut fermierilor polonezi să nu mai blocheze granița cu Ucraina, a relatat Polskie Radio pe 18 aprilie.

Fermierii au început să blocheze camioanele la mai multe puncte de trecere a frontierei în luna februarie, în semn de protest față de importurile agricole ucrainene și față de "Green Deal" al Uniunii Europene. În ciuda negocierilor în curs de desfășurare între Kiev și Varșovia, nu s-a ajuns până acum la o soluție satisfăcătoare.

Fermierii polonezi au reînnoit temporar, la 18 aprilie, blocarea camioanelor la punctele de trecere Korczowa-Krakovets și Medyka-Shehyni. Se așteaptă ca protestatarii să blocheze camioanele care se îndreaptă spre Ucraina prin Korczowa-Krakovets până în dimineața zilei de 20 aprilie și vehiculele de marfă care trec prin Medyka-Shehyni în ambele direcții până la începutul zilei de 19 aprilie.

Tusk a declarat că Ucraina se află într-o "situație extrem de dificilă" după recentele atacuri rusești asupra infrastructurii energetice a țării. Potrivit acestuia, autoritățile poloneze nu pot permite blocarea punctelor de control la frontieră, indiferent de motivul protestelor.

"Nu putem în niciun fel să facem rău Ucrainei într-o situație în care se decide soarta războiului", a declarat premierul.

"Contez pe reflecție și pe respingerea acestei forme de protest".


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.