Grindeanu debordează de optimism. Deschidem Autostrada Moldovei din 2024 Recomandat

Grindeanu debordează de optimism. Deschidem Autostrada Moldovei din 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că, de anul viitor, se vor da în circulație primele tronsoane din Autostrada Moldovei.

El a adăugat că anul acesta va porni licitația pe tronsonul de la Pașcani la Suceava, acolo unde nu există încă un contract de execuție a lucrării. ”Tronsoane din această autostradă vor începe să fie date în circulație de anul viitor. În primul rând cele două de pe Ploiești - Buzău, primele două loturi care fac joncțiunea cu A3 Ploiești - București. Eu cred că, deși termenul e 2025, la cum e progresul pe Buzău - Focșani unde sunt 4 loturi, eu sunt mai mult decât optimist și sunt 90 de km acolo, că vor putea fi dați în circulație anul viitor.

S-a lucrat foarte bine acolo, s-a înaintat foarte mult, repet, termenul e 2025 conform contractului. Dacă se respectă același ritm de lucru va putea fi devansat acest termen”, a anunțat Sorin Grindeanu, sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, scrie News.ro. O parte din această autostradă se construiește cu fonduri din PNRR, iar altă parte cu fonduri din Programul Operațional de Transporturi.

”Cele mai multe tronsoane, fiindcă sunt 13 tronsoane de la Ploiești la Pașcani, acea bucată este pe PNRR. Și de la Pașcani la Suceava și Suceava - Siret este pe finanțare europeană, dar este pe Programul Operațional de Transporturi, nu pe PNRR. Majoritatea acestor tronsoane se finalizează în 2025, maxim început de 2026. Și după alegeri vor fi loturi... Anul acesta voi scoate la licitație tronsonul de la Pașcani la Suceava, fiindcă acolo încă nu există contract”, a spus Grindeanu.

 


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.