De ce șoferul de camion Dorel din România a fost fericit când a fost verificat de un polițist olandez Recomandat

De ce șoferul de camion Dorel din România a fost fericit când a fost verificat de un polițist olandez

Numai fețe fericite printre șoferii de camioane care au fost verificați marți dimineață în apropiere de Geldrop. Inspectoratul de Mediu și Transporturi i-a luat pe șoferi de pe șoseaua aglomerată A67. Acesta a dorit să verifice respectarea de către aceștia a regulilor, de exemplu în ceea ce privește timpii de conducere și de odihnă. Șoferii, în majoritate români, au apreciat controlul.


Dorel din România se află la volanul camionului său cu un zâmbet pe față. El este parcat pe terenul Rijkswaterstaat, chiar lângă depozitul de sare. Tocmai a fost scos de pe șosea de o dubă a Inspectoratului de Mediu și Transport.

"Holland is scheisse", spune el râzând într-un amestec de engleză și germană stricată. Abia dacă există locuri de parcare pentru camioane și nu poți merge la toaletă nicăieri. Și nici vremea, potrivit românului, nu e prefectă. Dar el crede că controlul este bun: "Este bine pentru noi".

"Le explicăm șoferilor că acest control este pentru protecția lor."

Este logic că românul este mulțumit de acest control. Pentru că, potrivit regulilor, șoferul trebuie să fie plătit conform standardelor olandeze atunci când transportă marfă în Olanda”.

Controlorul Bert van Voorthuizen vorbește așadar de un "control social" efectuat pentru a vedea dacă angajatorii respectă directivele europene. El se uită la datele tahografului pentru a vedea dacă șoferul nu lucrează prea multe ore.

Inspecția muncii verifică respectarea condițiilor de muncă. De exemplu, acesta verifică dacă șoferii sunt înregistrați în sistemul european de înregistrare. Pentru a vedea dacă un șofer este plătit în conformitate cu standardele care se aplică în statele membre europene.

"Le explicăm șoferilor că această verificare este pentru protecția lor", spune Van Voorthuizen. El spune că este vorba despre o plată echitabilă și condiții bune de muncă. În cazul șoferului român pe care tocmai l-a verificat, de altfel, totul era în regulă. "Nu vrem să-i prindem pe șoferi, vrem doar să verificăm dacă toate regulile sunt respectate corespunzător și dacă șoferii își pot face treaba normal, în condiții bune. Prin urmare, șoferii sunt și ei mulțumiți de acest control", știe Voorthuizen.

 Sursa AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.