Danemarca prelungește cu 6 luni controalele la granița cu Germania Recomandat

Danemarca prelungește cu 6 luni controalele la granița cu Germania

Vineri, un anunț al Ministerului danez al Justiției a confirmat că Danemarca va prelungi cu încă șase luni controalele la granița cu Germania. Țara a fost investigată de UE în vară pentru că ar fi prelungit continuu controalele temporare începând din 2016.

Unul dintre motivele invocate pentru prelungirea controalelor la frontiera Danemarcei cu Germania a fost "presiunea actuală a migrației", a relatat agenția germană de presă dpa. Creșterea numărului de solicitanți de azil și migranți care intră în țări precum Germania a determinat Danemarca să prelungească statutul de control temporar la frontieră.

În notificarea privind controlul actual al frontierei, listată pe site-ul de internet al Comisiei Europene dedicat afacerilor interne, Danemarca spune că controlul său la frontieră se datorează "amenințării teroriste islamiste, crimei organizate, contrabandei, invaziei rusești în Ucraina, migrației ilegale de-a lungul rutei mediteraneene centrale". Aceasta spune că controlează nu doar frontiera terestră cu Germania, ci și toate porturile cu legături de feribot cu Germania.

Combaterea criminalității în zona de frontieră, precum și teama de o amenințare teroristă sporită după arderile repetate de Coran în Danemarca în vară au fost, de asemenea, invocate ca motive pentru continuarea controalelor la frontieră, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului danez al Justiției.

"Există, de asemenea, o amenințare proeminentă, răspândită și persistentă din partea serviciilor de informații străine", a adăugat o declarație a ministerului, potrivit dpa.


AIC DEALER OTOKAR


VERSUS S03E01
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.