CNAIR vrea avizul de mediu pentru noul nod rutier de pe Autostrada A2 Recomandat

CNAIR vrea avizul de mediu pentru noul nod rutier de pe Autostrada A2

În vara anului trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a semnat contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Prefezabilitate și Studiu de Fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi“.

Ofertantul declarat câștigător, respectiv SC Explan SRL, a semnat contractul de 5.509.250,26 lei (fără TVA), fonduri europene nerambursabile prin POIM 2014-2020. Pe lista acestor noduri rutiere se află și cel de la Peștera (A2 – km 181) sectorul Cernavodă – Constanța.

Pentru realizarea acestuia, CNAIR depus, la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu de prezentare a obiectivului de investiții. Amplasamentul se află în administrarea Județului Constanța, în intravilanul și extravilanul Unităților Administrativ-Teritoriale Peștera și Medgidia.

Poziția kilometrică aproximativă a acestui nod rutier, în zona de intersecție a bretelelor cu autostrada A2, este Km 180+740. Legătura între aceste bretele se va face prin pasajul existent al DJ222, peste autostradă. Nodul rutier Peștera este propus a se construi pentru a asigura accesul comunităților locale învecinate și nu numai, dată fiind proximitatea față de Peștera și Medgidia, la autostrada A2.

Astfel, proiectul de construire a nodului rutier Peștera implică realizarea unei infrastructuri menite să asigure capacitatea de circulație necesară și să ofere condiții bune traficului de mărfuri și persoane. Totodată, vor fi îmbunătățite condițiile de circulație la nivel de rețea rutieră națională de transport, inclusiv sub aspect de siguranță rutieră, se vor reduce emisiile poluante, costurile de operare, răspunzând, astfel, cerințelor de dezvoltare economică, concretizată prin adaptarea rețelei rutiere naționale la cererea reală de transport.

Traseul propus pentru două bretele ale nodului rutier (ieșire către Peștera din direcția București și intrarea din Peștera către direcția Constanța, pe A2) pleacă înspre direcția vest, dintr-o intersecție giratorie proiectată cu DJ222 (în partea de sud a A2), după care descrie un viraj către dreapta, spre A2, printr-o rază de 125m, și apoi bretelele de legătură efectivă cu autostrada, unidirecționale, cu raze de 175m. Traseul propus pentru celelalte două bretele ale nodului rutier (ieșire către Medgidia din direcția Constanța și intrarea din Medgidia către direcția București, pe A2) pleacă înspre direcția vest, dintr-o intersecție giratorie proiectată cu DJ222 (în partea de sud a A2), după care descrie un viraj de stânga, către A2, printr-o curbă cu raza de 171m, apoi bretelele unidirecționale cu raze de 171m.

Trebuie precizat că Primăria Medgidia are în vedere realizarea unui drum nou de legătură între portul existent la Canalul Dunăre – Marea Negară și DJ222, urmând ca legătura cu A2 să se facă prin nodul rutier proiectat.


ASCET SERVICE FORD TRUCKS


CEFIN CAMION FEST

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.