CNAIR cere 17.000.000 milioane de euro să facă un pod între Albița și Leușeni

CNAIR cere 17.000.000 milioane de euro să facă un pod între Albița și Leușeni

CNAIR dorește să facă un pod între Albița și Leușeni, iar pentru asta a ceru fonduri europene.

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus, in data de 20.09.2023 Aplicatia de Finanțare pentru proiectul „Proiectare si executie Pod Albita- Leuseni” in vederea obtinerii unui grant alocat prin CEF-T-202-MILMOB —LUCRARI (CEF 2 Transport – Adaptarea retelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila- aparare; Pachetul Mobilitate Militara). CEF 2 - Pachetul de mobilitate militară promovează acțiuni care contribuie la adaptarea infrastructurii de transport pentru a permite deplasarea trupelor și echipamentelor militare.

Obiectivul general al proiectului este construirea unei noi infrastructuri de transport amplasate pe rețeaua TEN-T din România, precum și a conexiunii transfrontaliere între România și Republica Moldova, pentru a asigura un trafic rutier fluid și tehnic adecvat, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Obiectivul specific al proiectului este: realizarea unui pod 2x2 benzi de circulatie, parte a rețelei globale TEN-T, pentru a îmbunătăți mobilitatea atât civilă, cât și militară.

Lungimea totală a aliniamentul este de 420 m, din care lungimea podului este de 161 m.

Valoarea totală a proiectului este de 34 308 903,00 Euro din care contributia Uniunii Europeane este de 17.154.451,50 Euro.

Nr. Proiect: 101157773

Durata proiectului: 36 de luni.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.