CNAIR a avizat proiectul tehnic pentru secţiunea 1 a Autostrăzii Sibiu–Piteşti

CNAIR a avizat proiectul tehnic pentru secţiunea 1 a Autostrăzii Sibiu–Piteşti

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) anunţă că mai multe proiecte de infrastructură rutieră au intrat în linie dreaptă, fiind vorba despre secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Piteşti, Centura Bucureşti şi Autostrada Transilvania.


”Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au avizat, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic (CTE) de la nivelul companiei, proiectul tehnic pentru secţiunea 1 a autostrăzii Sibiu–Piteşti (Sibiu – Boiţa)”, a anunţat, luni, Ministerul Transporturilor.

Contractul de proiectare şi execuţie, cu o valoare de 612.647.863,38 lei, fără TVA a fost semnat în aprilie 2019 cu cei de la Compania Porr Construct SRL.
Durata contractului prevede 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

”După această etapă urmează ca antreprenorul să depună documentaţia necesară obţinerii Autorizaţiei de Construire, emisă de către MTIC”, a mai precizat Ministerul Transporturilor.

Sursa citată a mai anunţat că, luni, CNAIR a semnat, cu antreprenorul Tirrena Scavi contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura Bucureşti, sectorul DN2 ( E85, Km 12+300) – A2 (Km 23+750).

Valoarea de semnare a contractului este de 235.747.292,70 Lei fără TVA, sursa de finanţare fiind Fondul de Coeziune în cofinanţare cu Bugetul de Stat.

Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 km din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) - A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la 2 benzi la 4 benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum şi reabilitarea pasajelor si a podurilor existente pe acest sector de drum naţional.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.