Cererea de petrol a scăzut cu 30% la nivel mondial

Cererea de petrol a scăzut cu 30% la nivel mondial

Arabia Saudită, Rusia şi alţi producătorii de petrol aliaţi vor accepta reducerea producţiei de petrol doar dacă Statele Unite şi alte ţări se vor alătura măsurilor de susţinere a preţurilor ţiţeiului care au scăzut puternic din cauza crizei coronavirusului, relatează Reuters.


Cu toate acestea, Departamentul american al Energiei a subliniat marţi, într-un comunicat, că producţia de petrol din SUA este deja în scădere, fără să fie nevoie de o măsură a guvernului, remarca fiind conformă cu strategia Casei Albe de a nu interveni pe pieţele private. Declinul respectiv va fi însă unul lent, pe parcursul următorilor doi ani.

Cererea de petrol la nivel mondial a scăzut cu până la 30%, respectiv cu circa 30 de milioane de barili pe zi, în urma măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, care au redus necesarul de carburanţi pentru avioane, de benzină şi de motorină.

Franţa a raportat marţi o scădere de 80% a utilizării benzinei.

Arabia Saudită, Rusia şi alţi membri ai aşa-numitului grup OPEC+ şi-au exprimat disponibilitatea de a reveni la masa negocierilor, dar şi-au condiţionat răspunsul de măsurile Statelor Unite şi alte unor alte ţări care nu sunt membre ale OPEC.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.