Când vor fi dotate vămile cu scanere performante

Când vor fi dotate vămile cu scanere performante

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a afirmat, luni, la Ploieşti, că estimează că România ar putea obţine un miliard de euro anual după dotarea punctelor de trecere a frontierelor cu scannere performante pentru transporturile care intră în ţară. În aceste condiţii, ar urma să fie scanat fiecare transport care intră în ţară pe la graniţele cu Serbia, Ucraina şi Republica Moldova.


„Până la final de an, un obiectiv destul de ambiţios ca punctele vamale de pe graniţa de est şi graniţa cu Serbia, deci Moldova, Ucraina şi pe graniţa cu Serbia să fie reabilitate în primul rând ca şi infrastructură (...) şi dotarea lor cu echipamente de ultimă generaţie, scannere fixe, mobile şi desigur cele portabile pe tot ce însemană cale de intrare în România”, a afirmat, luni, la Ploieşti ministrul Finanţelor.

În acest context, Eugen Teodorovici a spus că rectificarea bugetară din luna iulie va prevedea finanţare pentru dotarea punctelor de trecere a frontierei ci astfel de echipamente, dar şi că se are în vedere repararea celor 15 scannere mobile de care România dispune, dar care niciunul nu fucnţionează în prezent. În aceste condiţii, ar urma să fie scanat fiecare transport care intră în ţară pe la graniţele cu Serbia, Ucraina şi Republica Moldova.

„Un miliard de euro cel puţin pe an pot fi aduşi, să spunem pe această măsură, pentru că traficul ilicit este unul însemnat pe zona tutunului, pe zona de legume-fructe. (...) E foarte important, odată fiind sută la sută şi nu pe bază de eşantion verificarea în punctele vamale de intrare şi pe calea ferată şi pe rutier şi pe aerian” a mai spus Teodorovici.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.