Camion restaurat pe bani grei, accident la prima ieșire în public Recomandat

Camion restaurat pe bani grei, accident la prima ieșire în public

Restaurarea vehiculelor clasice ia ani la rând de obicei, mai ales dacă munceşti cu mâine tale în întregul proces.

E valabil şi pentru camioanele clasice, restaurarea lor fiind o îndeletnicire mult mai rară şi adeseori mai dificilă din cauza că pentru ele se găsesc şi mai greu piese. Ei bine, proprietarul unui camion Henschel HS140 din Germania, cu o semiremorcă cu cisternă, a lucrat câţiva ani în atelierul său pentru a-şi restaura cu minuţiozitate camionul. Şi la prima ieşire pe autostradă a camionului, cu proprietarul la volan, acesta a avut parte de un accident care i-a deteriorat grav cabina şi cisterna.

Accidentul s-a produs pe autostrada A1 din Germania, la 2 octombrie, lângă localitatea Unna. Camionul a ajuns în spatele unei coloane de trafic şi, întrucât frânele lui sunt diferite faţă de cele ale unui camion modern, iar forţa de frânare e mai mică, determinând o cale mai lungă, şoferul nu a reuşit să frâneze în timp util.
Şoferul s-a gândit să o ia pe acostament ca să evite un impact direct, dar a ajuns să urce camionul pe bariera de protecţie. Puntea faţă s-a agăţat de bariera deformată şi a întors capul tractor, iar cisterna a venit peste el, deteriorând cabina în zona montantului spate din dreapta. În rezultat, camionul care fusese restaurat la perfecţiune a fost grav avariat.

accident camion restaurat 01

accident camion restaurat 02


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.