A jucat fotbal alături de campioni mondiali, iar acum conduce un CAMION

A jucat fotbal alături de campioni mondiali, iar acum conduce un CAMION

Dumitru Mitu (44 de ani), fost jucător la FCSB şi CFR Cluj, s-a mutat în Croaţia, unde joacă în Liga 5 şi este în acelaşi timp şi şofer de TIR. Într-un interviu acordat site-ului croat Index, Mitu a explicat de ce preferă Croaţia în dauna României.

Mitu se simte foarte bine în Croaţia: "Am fost şofer de TIR într-o companie, apoi m-am certat cu patronul şi am plecat. Apoi m-a sunat să mă întorc. Are şi o echipă de fotbal şi îl ajut să promoveze. Joc în fiecare săptămână în liga a cincea. Încă mai pot. Am paşaport croat şi român, am trăit în Croaţia timp de zece ani şi m-am simţit foarte bine. Dacă mă chemau la naţionala Croaţiei, aş fi jucat. Aş fi ales Croaţia sută la sută, chiar dacă mă chema şi România. În România impresarii îşi impuneau jucătorii pentru a-i vinde", a spus Mitu, pentru croaţii de la Index.

În 2014, într-un interviu acordat pentru Libertatea, Mitu explica de ce croaţii sunt peste români, la fotbal: "Avem cel puţin la fel de multe talente ca ei, dar croaţii au curajul de a promova tineri pe bandă rulantă. Academiile lui Hajduk şi Dinamo Zagreb sunt adevărate fabrici de talente, poate doar că Viitorul Constanţa să se ridice la nivelul lor, însă aceste echipe promovează juniori, care joacă din primul an în cupele europene. În plus, când au vândut, au ţinut de preţ, nu ca noi!", declara Mitu, care pe vremea când evolua pentru Panathinaikos avea un salariu de 200.000 de euro pe an.

Mitu a povestit atunci şi de ce nu va merge niciodată în Split: "Nu m-aş duce niciodată în vacanţă acolo, ultraşii lor mi-ar omorî familia. Le-am dat goluri peste goluri, când jucam la Dinamo Zagreb, la Rijeka şi la Osijek, şi nu m-ar ierta, mai ales că îi şi provocam după goluri sau în interviurile date televiziunilor croate".

De-a lungul carierei, Mitu a mai jucat pentru Farul, FC Braşov, UTA, Osijek, Rijeka, Şoimii Pâncota, Dinamo Zagreb şi Panathinaikos. Cu ultimele două s-a calificat în grupele Ligii Campionilor. În sezonul 2005/2006 a fost coleg cu Luka Modric şi Vedran Corluka la Dinamo Zagreb. În perioada petrecută în Croaţia, fostul atacant din Liga 1 a câştigat cinci trofee: două titluri, o Cupă şi o Supercurpă cu Dinamo Zagreb, respectiv câte o Cupă cu Osijek şi Rijeka.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.