1.000 pisici salvate dintr-un camion ce le ducea spre abator Recomandat

1.000 pisici salvate dintr-un camion ce le ducea spre abator

Poliția din China a salvat aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator, a informat presa afiliată statului, eliminând astfel o parte dintr-un lanț de comerț ilicit care vinde în mod fraudulos carne de felină susținând că e carne de porc sau oaie și stârnind preocupări serioase, atât din punct de vedere al protecției animalelor, cât și privind siguranța alimentelor, transmite CNN.


Acționând la informația activiștilor pentru animale la începutul acestei luni, ofițerii din Zhangjiagang, în provincia estică chineză Jiangsu, au interceptat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației de știri afiliate statului chinez,The Paper. Fără această intervenție, lotul de pisici ar fi fost probabil sacrificat și expediat spre sud pentru a fi servit ca frigărui de porc și miel, precum și cârnați, se arată în raport. Poliția și autoritățile agricole au trimis pisicile la un adăpost din apropiere, a transmis The Paper, după ce a dejucat un complot care ar fi putut aduce până la 20.500 de dolari. Raportul nu menționa dacă au fost efectuate arestări și nici dacă pisicile erau fără stăpân sau înregistrate ca animale de companie.

Ziarul a raportat că activiștii pentru animale au observat pentru prima dată un număr mare de cutii de lemn bătute în cuie care transportau multe pisici lângă un cimitir. Ei au patrulat pe străzi timp de șase zile și când camionul a început să transporte pisicile la abator, au intervenit și au chemat poliția, se arată în raport. Un activist citat de instituție a spus că, în operațiunea ilegală, 500 de grame de carne de pisică se putea vinde cu aproximativ 4 dolari, pretinzând că e carne de oaie sau porc. Fiecare pisică ajunge la aproximativ patru până la cinci kilograme după este procesată.

„Unii oameni vor face orice pentru profit”, a declarat pentru The Paper, Gong Jian, un activist care construiește un sanctuar pentru felinele fără stăpân în Jiangsu.


SCHMITZ OKTOBERFEST 2023


AIC DEALER OTOKAR

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.