Logo
Imprimă această pagină

Zece polițiști de la Înmatriculări auto, reținuți. Au luat mită de 384 de ori să înmatriculeze fără programare Recomandat

Zece polițiști de la Înmatriculări auto, reținuți. Au luat mită de 384 de ori să înmatriculeze fără programare

Zece agenți de poliție de la Serviciul de Înmatriculări Auto Timișoara sunt suspectați că ar fi luat șpagă de sute de ori.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, timp de patru luni, în perioada ianuarie - mai 2021, aceștia ar fi cerut și primit mită, prin intermediari, în mod repetat, diferite sume de bani cuprinse între 20 și 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei. În schimb, ei și-ar fi încălcat sarcinile de serviciu. Ar fi înmatriculat mașini fără programare sau prin ar fi procesat mai multe dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat că ar fi avut loc 384 de acte materiale de luare de mită.

Agenții de la permise auto erau monitorizați încă din luna ianuarie.

Din birourile celor 10 polițiști, anchetatorii au ridicat mai multe probe, printre care și dosare, pe care le-au adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Potrivit unui comunicat emis de Direcția Națională Anticorupție,
“Pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani, totalizând aproape 100.000 de lei, pentru înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.
În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.