Logo
Imprimă această pagină

SURSE PNL s-a răzgândit și continuă negocierile și cu PSD. Sorin Grindeanu, vehiculat ca ministru la Transporturi

SURSE PNL s-a răzgândit și continuă negocierile și cu PSD. Sorin Grindeanu, vehiculat ca ministru la Transporturi

După ce miercuri seara, șeful PNL, Florin Cîțu, a anunțat că negocierile cu USR sunt avansate, ieri PNL s-a întâlnit și cu PSD la negocieri.

O primă întâlnire PSD-PNL a avut loc joi, ambele părţi lăsând să se înţeleagă că sunt şanse mari pentru o colaborare la nivel guvernamental. După întâlnire, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a ţinut să precizeze că nu au fost discuţii despre nume, ci despre reforme şi principii de guvernare.

În cazul în care preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Nicolae Ciucă, PSD vrea vicepremierul şi Ministerul de Finanţe. Favorit pentru această funcţie ar fi Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. La Ministerul de Finanţe, a fost discutat un singur nume în partid: viceguvernatorul BNR Leonard Badea. 

 Dacă guvernul va fi condus de Nicolae Ciucă, preşedintele PSD Marcel Ciolacu va prelua şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce Florin Cîţu va fi preşedintele Senatului, al doilea om în stat. Actualul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, Sorin Grindeanu, este favorit pentru Ministerul Transporturilor, susţin surse politice. 
 
Sorin Grindeanu a fost premier al PSD în prima jumătate a anului 2017. Este autorul OUG 13 care scos sute de mii de oameni în stradă. A fost demis prin moțiune de cenzură de propriul partid.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.