Logo
Imprimă această pagină

Șoferii de camion pot intra în Italia fără certificat COVID. Condițiile sunt foarte stricte Recomandat

Șoferii de camion pot intra în Italia fără certificat COVID. Condițiile sunt foarte stricte

Guvernul italian a decis să excepteze șoferii de camion străini care intră în Italia de prezentarea unui certificat COVID.

Aceste certificatate fi trebuit să indice că respectivul șofer s-a vaccinat anti-COVID. Șoferilor străini de camion li se va permite intrarea în Italia și fără certicat verde, dar ei trebuie să meargă direct la destinație și să nu intervină în operațiuni de descărcare.

Sectorul transportului de mărfuri
În legătură cu clarificările necesare cu privire la intrarea pe teritoriul național a transportatorilor rutieri din străinătate, se consideră util să se precizeze că, în conformitate cu recomandările dictate de Comisia Europeană în legătură cu implementarea așa-numitelor culoare verzi („benzi verzi”), dispozițiile actuale în materie prevăzute de articolul 51, alineatul 7, litera a), din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 2 martie 2021 și prin ordinele ministrului Sănătatea adoptată ulterior continuă să se aplice în conformitate cu articolul 2 alineatul (2) din decretul-lege din 25 martie 2020, nr. 19, convertit, cu modificări, prin lege 22 mai 2020, n. 35 se decide:

În ceea ce privește echipajele mijloacelor de transport menționate mai sus din străinătate (de camion inclusiv) care nu sunt în posesia uneia dintre certificările verzi COVID-19 (sau alte certificări pentru vaccinările recunoscute de EMA), se specifică faptul că este permis doar accesul la locurile desemnate pentru încărcarea / descărcarea mărfurilor, cu condiția ca aceste operațiuni să fie efectuate de către alt personal.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.