Logo
Imprimă această pagină

ȘOCANT! Doi sportivi de mare performanță loviți de un CAMION

ȘOCANT! Doi sportivi de mare performanță loviți de un CAMION

Belgianul Laurens De Plus şi cehul Petr Vakoc au fost loviţi de un camion în timp ce se antrenau pe o şosea din Africa de Sud, a anunţat vineri echipa lor, Quick Step. 

Cei doi ciclişti, a căror viaţă nu este în pericol, au fost internaţi în spital. 

Vakoc (25 ani) a suferit fracturi la mai multe vertebre care necesită o intervenţie chirurgicală, potrivit echipei sale. De Plus (22 ani) a fost rănit mai uşor (el are o contuzie minoră în zona plămânului şi ficatului) şi ar trebui să fie externat în câteva zile, a precizat formaţia sa. 

Luxemburghezul Bob Jungels, care se antrena alături de cei doi, a vorbit despre circumstanţele accidentului: ''Nu am văzut camionul pentru că venea din spate, dar cred că i-a lovit cu oglinda retrovizoare sau chiar cu partea stânga faţă. Am alergat spre ei şi am văzut că sunt răniţi, deci nu i-am mişcat. O doamnă care se afla pe marginea drumului a venit să ne ajute. Ea a chemat ambulanţa, în timp ce eu şi antrenorul Koen (Pelgrim) vorbeam cu ei''. 

Ultimele două sezoane au fost marcate de numeroase accidente de circulaţie în care au fost implicaţi ciclişti profesionişti aflaţi la antrenament. Cel mai grav a fost cel care a provocat decesul italianului Michele Scarponi în luna aprilie, pe un drum din apropierea casei sale. 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.