Logo
Imprimă această pagină

ȘOC! Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă

ȘOC! Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European., anunţă europarlamentarul Siegfried Mureşan.


”Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European”, afirmă Mureşan, care precizează că în favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari, împotrivă au votat 15 europarlamentari, iar doi europarlamentari s-au abţinut.

El afirmă că fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc.

 

”Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu îşi poate asuma funcţia de comisar european”, a explicat ulterior Siegfried Mureşan.

Rovana Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a fost audiată joi în Comisia juridică a Parlamentului European în legătură cu neclarităţile din declaraţia de avere.

Rovana Plumb, căreia, ca şi altor nominalizaţi pentru noua Comisie europeană, Comisia juridică din PE i-a cerut explicaţii suplimentare privind declaraţia de avere, urma să fie audiată în 2 octombrie la ora 10 în comisia de specialitate a Parlamentului European.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.