Logo
Imprimă această pagină

Două state europene cresc la 11 ore pe zi timpul de lucru pentru șoferii profesioniști Recomandat

Două state europene cresc la 11 ore pe zi timpul de lucru pentru șoferii profesioniști

Regulile daneze privind timpul de conducere și de odihnă sunt relaxate, astfel încât șoferii danezi să poată ajuta cu situația din Ucraina.


În acest moment, mulți șoferi fac drumuir lungi pentru a ajuta refugiații ucraineni și pentru a oferi asistență de urgență. Riscă să încalce de regulile daneze privind timpul de conducere/odihnă. Prin urmare, în Danemarca sunt introduse acum o serie de excepții de la reguli. Acest lucru este precizat de Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă.

- Cu excepții, va exista o mai mare flexibilitate pentru șoferii și transportatorii care fac un efort deosebit în acest moment.

- Șoferii din toată țara depun în aceste zile un efort lăudabil pentru a-i ajuta pe ucraineni și să furnizeze ajutoare de urgență și alte produse de bază.

Excepțiile înseamnă, printre altele, că timpul maxim zilnic de conducere este crescut de la nouă la 11 ore. Se acordă și permisiunea ca odihna să aibă loc în vehicul.

Excepțiile se vor aplica până la 3 aprilie 2022 inclusiv. Potrivit Ministerului Transporturilor, excepțiile daneze sunt aceleași cu cele introduse în Polonia. Polonia în special se confruntă cu trafic intens la granița cu Ucraina vecină. Din cei peste 1,2 milioane de oameni despre care se crede că au fugit din Ucraina, mai mult de jumătate au fost duși în Polonia.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.