Logo
Imprimă această pagină

Despăgubiri de 75 de milioane de dolari pentru un șofer forțat să conducă peste program Recomandat

Despăgubiri de 75 de milioane de dolari pentru un șofer forțat să conducă peste program

O decizie recentă a instanței trage un semnal de alarmă cu privire la una dintre cele mai frecvente și mai lipsite de etică practici din industria transporturilor.

75 de milioane de dolari - această sumă astronomică trebuie să o plătească firma americană de transport JNM Express unui fost angajat, deoarece l-a obligat să lucreze peste program, punându-i în pericol sănătatea.
"Această compensație impresionantă care trebuie plătită șoferului este un avertisment pentru industrie cu privire la șoferii suprasolicitați”, a declarat avocatul apărării Hector Torres.
Instanța din Hidalgo, Texas, a decis să acorde despăgubiri în valoare totală de 75 de milioane de dolari lui Lauro Lozano, care, în 2015, a suferit un accident grav după ce a fost forțat să lucreze prea mult.
Lozano a primit instrucțiuni de la angajatorul său să modifice înregistrările tahografului și să transporte o marfă frigorifică din Texas în Maryland (o distanță de aproximativ 2.900 km), cu depășirea programului de lucru.
În urma oboselii, Lozano a adormit la volanul camionului și a suferit un accident în Alabama, care i-a provocat răni grave.
Transportatorul, o companie de dimensiuni medii, cu o flotă de doar 20 de camioane, a declarat că nu va putea plăti niciodată o asemenea sumă.
De asemenea, compania nu are asigurări împotriva situațiilor care necesită despăgubiri ale lucrătorilor. În timpul procesului, s-a mai dezvăluit că proprietarul american a creat alte două companii, Anca Transport și Omega Freight Logistics, ca o modalitate de a-și proteja activele.
Cu toate acestea, șansele ca suma hotărâtă de instanță să fie acordată integral șoferului sunt relativ mici. În primul rând, compania de camioane poate contesta decizia, iar procesul poate dura ani de zile.
Pe de altă parte, există și posibilitatea de a ajunge la un acord cu șoferul, astfel încât suma plătită va fi mult mai mică.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.